Britt-Marie var här av Fredrik Backman

 
Titel: Britt-Marie var här
Författare: Fredrik Backman
Sidor: 359
Förlag: Pocket Förlaget
 
Handling
Britt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte en början på en underbar vänskap. 

Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarium finns det ingen återvändo. 
 
Omdöme
Eftersom jag gillade "Saker min son behöver veta om världen" så mycket, så tänkte jag köra på med samma författare även i nästa bok jag kom att läsa. Det visade sig inte vara en nitlott. Till en början tyckte jag snällt sagt att Britt-Marie minst sagt var lite egen. Men hon kom att växa i mina ögon. Kanske för att man fick en bakgrundshistoria att gå efter. En charmig och söt historia om att livet inte alltid blir som man tänkt sig. 


Kommentera inlنgget hنr:

Namn:
Kom ihهg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback