Julia Quinn skapar nytt

Ännu en bra författare, som uppdaterar via facebook. Dialogen verkar lovande, enligt mig. Tyvärr är hon inte ens känd här i Sverige, men riktigt bra som sagt.

"Writing like crazy today, trying to finish up my section of The Lady Most Willing. I'm having so much fun with it! My favorite bit I wrote yesterday:

“I have known your father for thirty years. I’ll not dishonor him by leaving you alone in the bloody buttery with the Duke of Breedon.”

“Bretton,” came the duke’s clipped voice.
“He knows your name,” Catriona said to the duke, although she did not take her eyes off Taran. “He’s just being contrary.”
“I don’t care what his name is—”
“You should,” Bretton murmured. “You really should.”

Trappstegen

Vissa saker kan användas i många sammanhang. Allt ifrån själslig utveckling, personlig utveckling, inom skrivandet eller inom andra plan. Nu väljer jag att använda det inom skrivandet. För även där så befinner man sig på ruta 1, innan man faktiskt är där med slutresultatet. Själv befinner jag mig på ruta 7 av 8. Måste bara segla hela båten, ända in i hamn nu bara.

Bibliofobi

Jag satt och googlade på hur man botar mörkerrädsla, eller nyktrofobi som det heter lite finare. Då snubblade jag över ett ord som förbluffade mig lite. Jag har haft många fobier som liten, men som jag lyckats bota. Allt utom tre stycken, men det var inte det jag skulle skriva om. Mitt i allt detta så snubblade jag över ordet bibliofobi, undrade vad det var för nåt. För tänkte bibliotek och böcker. Mycket riktigt var det just fobi för böcker! Hur fan kan man ha fobi för böcker?? De kan inte bitas, inte rivas, inte hoppa upp på en. Menar vad är det man är rädd för? Efter lite googlande, så vart ja inte klokare. Så någon klok själv där ute, kan ni förklara varför man får en fobi för böcker?? Och vad det är som är så äckligt med böcker??

"Yes we were" he agreed. "Shall we call you 'jane'?"

 
Så sitter vi där igen. Vet inte hur många gånger jag läst igenom Twilight serien, men nu skippar jag böckerna och läser den digitalt istället OCH på engelska. Första gången på engelska, nu ska vi se om språket är så fattigt som de säger(för trotts allt så förlorar det sitt ursprungliga språk när det översätts) . Men än så länge kan jag inte säga att jag märkt av det. Kanske för att jag blir så uppslukad av storyn, och dialogerna som många gånger får en att le. Visst, meningarna är korta ibland. För korta t o m ibland, men det är inget som jag anser drar ner det hela. Jag älskar bilscenen, efter att han räddat henne från de där männen i staden. Hon frågar han om han är vampyr, dialogen de har får en att le.....deras hypotetiska prat om verkligheten är komisk då bägge är väl medvetna om att de pratar om dem själva. I filmen har de självklart byt ut samtalet till skogen, och det där samtalet är nedklippt och har förlorar sin charm. Avskalad kanske man kan kalla det?! Men filmen är riktigt bra iaf, även om filmerna är bättre. Så sitter där och flinar för mig själv när jag läser den.

Jag önskar

Ibland önskar man att man orkade sitta där varje kväll, med musiken strömmande ur hörlurarna och pennan som går i ett. Men så ser det tyvärr inte ut just nu. Drömmer varje kväll, och ideerna flödar. Men jag hinner inte. Snälla någon, kan ni stanna upp tiden?! Ungefär som björnen Paddington. Att få sätta sig ner och bara vara. Skriva och sen när man gjort det i sådär 1 timme så kan man sätta igång tiden igen. Men ska göra ett försök ikväll, 15 minuter. Om jag inte somnar över pappret som jag faktiskt gjort den senaste tiden. 15 minuter om dagen får bli mitt motto just nu, om jag ska få något gjort. Bättre med en mening, än inget alls.

Stolthet och fördom och Zombies

 
Ibland hittar man böcker till bra priser. Speciellt glad blir man när man letat efter böckerna ett tag. Som dessa ovan har jag letat efter ett tag till ett bra pris, men inte funnit förrän under rean. En om zombies och en om varulvar. :-) Ska läsas på så fort jag tagit mig igenom Twilight, och patrik sjöbergs ljudbok. Lyssnar ju bara 30 minuter varje kväll, så kommer sakta framåt. Men har lite läsning att ta mig igenom när de är avslutade iaf.

En våt dröm

För oss bok kåta människor, så är detta biblioteket i Cincinnati en riktig dröm. Inte kallt modern här inte. Detta känns på något sätt mer levande. Där skulle jag gärna sätta min fot, om jag någonsin sätter min for i Usa.
Eller kanske inte högst upp, men tanke på att jag för 6 år sen vart till stadsbiblioteket och skulle lika högt upp och kom upp i mitten av den smala grejen. Fick panik, skrek till så att alla tittade upp och flög mot golvet. Kämpade med tårarna för att inte få panik.  Kanske ska tilläga att jag är sjukt höjdrädd. Så jag skulle iaf begrunda hyllorna från säkert avstånd, på marknivå. 


Halvt på is

Eftersom mitt liv är lite som det är nu, då jag inte hinner läsa, inte hinner skriva. Utan dagen ser ut som följande. Gå upp, lämna barnen i skolan/dagis. Hem och äta frukost och ta en snabbdusch, sen skriva ansökningar, och göra andra äranden som behövs runt skiljsmässan, Sen hämta barnen. Gå till affären precis intill, hem och göra mellis, söka mer jobb, förberedda maten, städa lite. Äta, städa mer. Just ja läxläsning efter melis också. Bada ungarna, jag stäar toaletten och handfattet. Upp, kvällsmål. Deras pappa kommer hem, gör kvällsmacka till han. Sen tvätta håret för kvällen, ta en kopp te. Speal 10 minuter, sen sover jag för natten. Men vaknar dock flera ggr av mardrömmar. Så ser mitt liv ut just nu. Men nästa vecka har jag även möten inplanerade på dagtid. Så då fpr jag söka jobb medan barnen ropar mamam varannan minut.

Så bloggen kommer ligga på is lite smått. Som ni kanske läste så har jag ingen tid över. Jag hinner inet läsa, elelr skriva. Försöker, men håller på att somna över papprena/boken.

Ideerna bubblar över

Ideerna vill inte ta slut. Vi är där igen. Så nu ska vi köra ett maratin i badkaret. En bild räckte.....

Var ett bra tag sen nu

Men idag fick jag läslust igen. Skriver som bäst när jag blandar får blanda skrivandet med läsande. Idag hittade jag en bra bok i tvättstugan som jag lånade hem. Fick t o m ideer till uttryck. Sånt gillas. :-)

lyssnat, lyssnat och återigen lyssnat

Ibland läser man, ibland skriver man. Men nu den senaste tiden har jag skrivit skrivövningar, och lyssnat på ljudböcker. Jag blir rastlös visst, men det är skönt ibland att bara luta sig bakåt. Nu lånade jag Patrik Sjöbergs biografi "Det du inte såg". Jag vet inte vad jag förväntade mig när jag lånade den. Men so far, är den riktigt bra.  Mer än halva boken kvar....ska lägga mig i badet och lyssna vidare.

Patrik Sjöbergs bok verkar bra

"Den dagen det blir krig, tänker jag knalla uppför ett berg och sitta och titta på medan ni sprängs i småbitar. jag tänker inte kriga."

 

 

Har betalt för PatrikSjöbergs ljudbok, jag vet inte vad jag hade förväntat mig. Men so far, är det riktigt bra. Personlig, och ganska bredd. Han pratar om övergreppen, om sin karrirär, hur det är att vara en höjdhoppare, och sin uppväxt. Men som sagt jag är bara halvvägs, lyssnar lite varje kväll. Ikväll ska jag lyssna mer, bara jag kommer iväg och köper de där hörlurarna. Mina har pajat. :-/


Mer tips från Ann Ljungberg

Att skriva är svårt, inte bara att få ihop alla trådar, flyttet, men framför allt tiden!

Ann Ljungberg som för övrigt skriver för tidningen Skriva, har en blogg där hon ger tips om vad som kan underlätta procesen. Att man ska skriva fem minuter om dagen, är ett tips som man hör överallt, och det stämmer. Det kan vara vad som helst. Bara skriv. Men om man inte mot alla odds sätter sig ner och skriver för att man känner att man inte hinner, vad gör man då? Schemma lägg. Är du en sån som inte får in en tid, så räkna ut hur mycket av din tid som går åt till alla måsten. Sen ser du till att få in tiden någonstans under dygnet.

Så bara att börja skriva, vad väntar ni på?!
Mer tips för att komma igång med skrivandet finns i inlägget.
Lycka till!