Läser just nu......För ett tag sen köpte jag en serie jag länge velat ha. "vampire knight", jag kommer inte ens ihåg hur jag snubblade över den. Men jag gjorde iaf det, och jag var fast. Började med att se filmen, som jag vart kär i. Sen följde böckerna, eller manga som de hetter.  HUR HAR JAG KUNNAT MISSA DEN TIDIGARE??? Var filmen sjukt bra, så var böckerna ännu bättre!!! Ja, jag har läst alla, via nätet där de läggs upp regelbundet. Men det är aldrig samma sak som att  läsa det i riktigt bokformat.

Nu valde jag att köpa det i box form då det vart billigare. Fick två extra böcker till samma pris hos sf bok, som är de enda som säljer denna manga. De har en internet butik för dem som inte har möjlighet att besöka den riktiga butiken. Men har du chansen, gå in där. Jag skulle ha kunnat ströva omkring i butiken i all evighet, om det inte var för att barnen vart rastlösa. Vissa butiker utstrålar ombonat och värme, och det var precis vad denna gjorde.

När jag först spannade in dem för två år sen, så tänkte jag att de borde skriva in att den är lik Twilgth storyn på många sett. Och nu har det tillkommit. Serien är beroende framkallande. GO team ZERO! ;-)


Handlingen:

Yuki Cross har inga minnen från innan hon räddades undan en vampyrattack för tio år sedan. Hon adopterades av rektorn på Cross-akademin och arbetar nu tillsammans med sin kompanjon Zero för att vakta akademins hemlighet: på dagarna går vanliga mänskliga elever på skolan, men på nätterna fylls den av vampyrer som går i nattskola där. Yukis uppdrag är att se till att ingen kommer till skada i skymningen, när de båda grupperna byts ut. Hennes kompanjon vill döda monstren, men Yuki fascineras av dem, särskilt en av dem, och hon tror att de och människorna skulle kunna leva sida vid sida.

En gotisk manga av Matsuri Hino (MeruPuri) som har vissa likheter med Twilight-böckerna.
Det här är en samlingsbox som innehåller alla de tio första delarna.
 

En mycket yngre man av Dianne Highbridge

 

Hade jag aldrig praktiserat på det där bokförlaget som femtonåring, hade jag aldrig snubblat över denna bok.  Den tar upp ett tabubelagt ämne på ett sätt som gör att det känns som det naturligaste i världen. Denna är den enda bok jag någonsin sett på marknaden, med detta ämne. Skulle det vara det omvända, finns det troligen flertaletet fler.

Handling

 

Denna bok handlar om kärleken mellan Alyson och Tom. Alyson är trettiofem år, lärare, skild och trött på sin enformiga vardag. Tom är lång, blond och snygg. Dessutom interligent och käsnlig. Men han är son till Alysons bästa väninna.

Det börjar med ett möte på tåget och följs snart av flera. Möten de ser fram emot, men snart vill Tom mer. Hon tvekar, han är trotts allt mycket yngre. Men hon orkar inte stå emot sina intensiva känslor och snart har de inlett ett förhållande fullt av tillit och värme.

Mina tankar

Bokens fångade mig redan i första meningen. Varför vet jag inte.
"En pojke, det är allt. En skjortflik som sticker ut där bak, ljust hår som faller ned i ögonen, en väska med böcker över axeln. Han är på väg hem från skolan."

236 sidor av njutning. Storyn håller från början till slut. Den griper tag i en. Man glömmer helt bort att boken behandlar ett känsligt ämne. Men hon skriver på ett så fint sätt att man helt glömmer bort den lilla saken.

Om ni vill läsa om kärleken när den är som vackrast och som mest naken, läs denna bok. Det vill säga om ni får tag i den på svenska. Jag vet att den finns att köpa på Amazon på engelska. Boken trycktes trotts allt år 2000, så var ett tag sen.

 


Nakenhet för att sälja en lägenhet?

Satt och googlade för att hitta den där perfekta italienska byn, nu på Mulazzo. Vill åndå ha en bild av ett ställe som faktiskt existerar. Självklart kan jag inte få precis som jag vill. Men torget, avskildheten, kullerstenar e viktiga. Med en känsla av att tiden stått stilla där i flera decennier.Så snubblade jag över en bild. Klickade på den och kom till denna sida. Sen när lägger man upp badrummet med en naken tjej i det nedsänkta badkaret? I säljande syfte? Misstag? Ja, vad tänkt människan med? Inte ses det som proffsigt direkt. Snarare tvärtom.

Tror jag hittat min by

Ska egentligen arbeta på numbero 1, men något ligger hela tiden och gror i ens bakhuvud. Vart story 2 ska utspela sig. Jag vill ha en liten by som finns i verkligeheten. Men efter att ha googlat och sökt så har jag kommit fram till att den stad jag söker inte finns i Sverige. Jag måste söka mig utomlands. Det finns ingen liten by med endast 1000 invånare där gamla hus är välbevarade och det är kullerstenar över vägarna och minimal turism. Söker mig vidare genom italien nu. Där måste väl ändå chansen att dessa miljöer finns. Får ändra lite i storyn, men det får bli så. På tisdag, ska jag börja skriva igen. Tack, alla engelska husjaktsprogram. Annars skulle jag inte ha hittat dessa små byar.