"Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyer del 1 och 2.

                        
                                          
 
Handling
Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. 

Omdöme
Detta är serieversionen av boken med likadant namn.Ännu en bok jag snubblade över och som gjorde mig otroligt nyfiken, Om boken lyckades riktigt bra med att fånga ens intresse, så hur lyckades de då med en serie? Jag läser själv manga, och där är allt väldigt detaljerat. Allt är lika detaljerat beskrivet som i en roman. Detta upplevde jag inte med denna serie, och det vart faktiskt lite av en besvikelse. Man får ingen känsla av vad hon känner, eller vad han känner. Visst, de följer historien, men upplevde det korthugget. Men trotts detta är den helt okej. Om man gillar Twilight serien, och är ett hard core fan, så är detta ett måste.
 
 Två av fem möjliga.
 
 
 

Simona Ahrnstedt har släppt en ny bok

Har än så länge bara läst hennes första bok, upptäckte henne strax innan jag vart sjukskriven. Sen orkade jag inte lyfta en bok. Men jag gillade det jag läste. Hon har beskrivits som Sveriges romance drottning. Men nu har hon övergivit de historiska miljöerna, och skriver i den här boken om nutid bland överklassen. "En enda natt" kommer garanterat bli en av mina julklappar till mig själv i år.
 
 

Brinnande krita

Läste på ett NaNo forum på Facebook om att några skulle ta med en brinnande krita i sina verk. Tänkte hänga på, skulle ändå skriva på två verk samtidigt. Men så satte jag mig ner den första november och jag kunde inte skriva på de två andra. Det gick bara inte. Där och då bestämde jag mig för att skriva på ett manus som utspelar sig under 1700-talets slut. Tänkte inte mer på det och började skriva. Inte förrän för ett par dagar sen blev jag åter påmind om kritan. Fan, tänkte jag. Hade haft den perfekta planen på var kritan skulle komma in. Men icke sa Nicke.
Kritan kommer aldrig komma med. Får spara den till när NaNo är slut och då lyckas få in den i ett annat manus.

Beautiful Creatures tog inte riktigt slut än.....

 
 
 
Det var med sorg som jag insåg att det var sista boken om Ethan och Lenas kärlek, den amerikanska södern och det paranormala. Men så surfade jag in på Kami Garcias hemsida och fann att det fanns tre böcker till.
"Dream Dark" om Link och Ethan i tunnlarna något. Fick inte riktigt klart för mig vad den mer direkt handlade om. Dock är den en e-bok och på engelska för er som inte brukar läsa det i vanliga fall.
Sen har vi "Dangerous Dreams", en bok om Ridley. Återigen på engelska och en e-bok.
Även "Dangerous Creatures" handlar om Ridley. Det är små fristående böcker till Beautiful creatures böckerna.

Jag kommer garanterat att läsa dem, kommer ni läsa dem?

Beautiful Creatures - Den sista prövningen Av Kami Garcia & Margaret Stohl

 
Titel: Beautiful Creatures - Den sista prövningen
Orginal titel: Beautiful Redemption
Författare:Kami Garcia och Margaret Stohl
Antal sidor: 395 sidor
Förlag: Semic
 
Handling
Hela Gatlin har återigen blivit vad det en gång var; värmen har dragit sig tillbaka och syrsorna har försvunnit. Men Ethan fick offra allt för att förhindra jordens undergång. Han lämnade allt bakom sig och han kämpar nu med att ta sig tillbaka till Lena. Men kan man återvända från de döda?
 
Omdöme
Efter att ha gråtit ögonen ur mig i den förra boken, så hoppades jag på en liten muntrare bok. På ett sätt var den det, boken genomsyrrades av hopp, tron att man kan komma tillbaka. Han skulle tillbaka, kosta vad det skulle kosta. Boken lyckades knyta ihop hela historien. Boken var bra, har man läst de tre tidigare böckerna måste man läsa denna. Men jag kände en liten besvikelse över slutet. Det kändes som om författarna jäktade sig genom de sista kapitlena så att de kunde gå vidare. Det drog ner boken en aning. Från att beskrivit allt grundligt och långt så var det bara. "Lena såg  Ethan. De kramades. Punkt!" Hade de lagt mer tid på de sista kapitlena så hade boken klart fått högre betyg.
 
Den får 4 av 5 möjliga.

NaNOWriMo - ligger rejält efter

Hur går det för där ute? Själv ligger jag rejält efter. Nytt jobb har gjort att jag de dagar jag arbetat, inte orkat skriva. Sen i fredags gjorde jag äranden. I grunden borde jag ha hunnit skriva idag fram till 17. Men nej.
Istället låg jag och kramade kudden alltför länge, sen upp och fixa datorn. Den har segat ett bra tag nu, nu snackar vi riktigt seg där det tar fem minuter att starta upp eländet. För att sen efter att man klickat på något, så tar det en evighet till att få igång programmet.
Lyckades efter 2 timmars kämpande få två virusprogram installerade (olika funktioner). Den hittade inte bara en massa skitprogram som segade datorn, dessutom hittade den trojan virus. Jajamensan. SÅ kanske var lika bra att jag tog tag i det idag innan hela datorn dog. Tre tester senare för att försäkra mig om att datorn var ren, så var det dags att dra iväg.
Så kommer inte hinna skriva förrän ikväll eller på måndag. Då måste jag skriva 10 000 ord. Herre min gud...kommer behöva mycket kaffe med varm chocklad om jag ska orka det. Men skammen den som ger sig. Nu har jag en ren och fin dator som funkar bättre än vad den gjort på 4 år. Ikväll, ikväll, ikväll........

NaNoWriMo har börjat

NaNoWriMo har börjat, och jag har redan kommit efter. Ops!
Nej, inget jag gnäller över, jag var så dum att jag igår satt och vände ut och in på mig själv för att komma på den persekta meningen. Hur många sätt kan man skriva sitta på/satte sig ner. Det finns oändligt många sätt. Men ingen misströstan. Jag har ända till slutet av november att sakta jobba ikapp.Varje kväll har jag en möjlighet att sitta i några timmar. Bara den där saken på axeln slutar ifrågesätta allt jag skriver.

Beautiful Creatures - Det högsta priset, det största offfret av Kami Garcia & Margaret Stohl

 
Titel: Beautiful Creatures - Det högsta priset, det största offret
Författare:Kami Garcia och Margaret Stohl
Antal sidor: 478 sidor
Förlag: Semic
 
Handling
Hela Gatlin har vänts upp och ner; gräshopporna har invaderat staden, värmeböljan som har dragit in i staden och vägrar släppa taget. Som om inte det vore nog så har besvärjaras krafenter börjat krångla,och Ethan kommer inte längre ihåg sitt telefonnummer, eller vad han gjort av sina saker. På detta har de verkliga drömmarna återvänt med full kraft och en röst som bara han hör ropar på honom, kallar. Den artonde månen är på ingång, och genom Lenas tagning har hon rubbat tidsordningen och kaos råder. Någon måste offras för att ställa allt tillrätta, men vem?
 
Omdöme
Om de två första böckerna var lätta att att ta sig igenom, även om jag höll på att få spader av Lenas surande i bok 2, så var denna bok inte alls lätt att ta sig igenom. Till en början så är boken seg att ta sig igenom. Men en bit in i boken ändras det och man slungas in i historien igen. Vad är Link? Varför smakar inte maten som förr? Vad har hänt med Amma och varför har elektrisiteten mellan Ethan och Lena intenfierats? Frågorna är många, och konflikterna blir mer intesiv. Bok tre är den mörkaste av dem alla. Kanske därför jag hade svårt att ta mig igenom den. Det var samma sak med Twiligt serien/Harry Potter. De mörkaste böckerna var jobbigast att ta sig igenom. Men helt klart läsvärd!
 
Den får 4 av 5 möjliga.