Det går framåt

Äntligen går det framåt. Trotts att man går hemifrån vid 7 och kommen hem vid 15, ska söka minst 5 jobb i veckan, ordna bostad, hjälpa med läxor och ta hand om hushållet så vill jag försöka få in skrivandet i vardagen. Ju mer man skriver, dessto merflyt får man och dessutom blir man bättre på det också. För tre dagar sedan skrev jag 61 ord, igår bara 17. Idag hela 156 ord. Kanske inte är mycket. Men med två barn och ensam så är man glad om man ens hinner skriva en mening. Så det går åt rätt håll!! Det står stilla och snart kanske man är på en sida om dagen. Det är mitt mål när man väl blivit varm i kläderna.

Ni som skriver varje dag. Blir det lättare att skriva om man skriver varje dag, eller är det bara en myt??

Skrivövning Frost

 
 
Ny skrivövning: skriv valfritt utfrån bilden. Klistra in texten här under på kommentarfältet.

Hce försvinner

Sen jag var liten så har man fått sick sacka mellan hyllorna och leta efter dessa bokstavssystem. Ibland höll man på att slita av sig håret när man letade efter en bok till en uppsats. Det slutade ganska ofta med att man bad om hjälp av personalen. Hce hyllan hittade jag lätt till och och hittade alltid en bok därifrån. Likaså C som står för engelsk skönlitteratur. Det var alltid det viktigaste hyllorna för mig. De hyllorna och arkeologi hyllan som jag nu glömt namnet på. Men där vandrade jag runt länge länge inna jag sluterligen valde en bok.
 
NU ska de ändra systemet till ett amerikanskt system som kallas Dewey- eller DDK-systemet. Bokstaver kan jag komma ihåg. Men att bytta ut hce till en siffra är som att be mig läsa kinesiska. Jag och siffror är inte vänner. Punkt slut! Sen att logiken verkar helt idiotisk är en helt annan, men det är en annan femma. Gå själv in och läs HÄR, så förstår ni vad jag menar.

Läs och få läsborgarmärket
Bra länge har det funnits simborgarmärken, märken inom konståkning mm mm.
Nu sen en tid tillbaka har akademibokhandeln infört borgarmärken(år 2011 för att vara exakt) för att uppmuntra till läsning bland barn. Vilket jag i dagsläget tror behövs tyvärr. Speciellt bland pojkar där endast 16 procent läser böcker idag. Pojkar har enligt studier alltid varit sämre på att läsa än flickor, varför vet jag inte.

Sen är det desutom bevisat. Belöning ger mer motivation till att göra något. Det märks även på andra plan. Exempel tagen ur min vardag:
  • "Äter du inte upp maten nu, så blir det ingen lördagsgodis."
  • "Städar du inte rummet nu, så drar jag ifrån pengar från veckorpengen."

Resultatet? Barnen äter maten under knorr, men de gör det för att få belöningen. Nämligen godiset. Gör de sina sysslor som de kommit överens om så får de veckorpeng som de själv får göra vad de vill med. Vilket självklart är lycka för ett barn det med. I spel så får de belöning genom att vinna saker när ett uppdrag är slut. Så belöning speciellt när det kommer till lärande tror jag är bra. Att kunna läsa bra är bra för alla. Självförtroendet bla.

Så läs fem böcker och få det vita märket. 10 för det röda och 15 för den svarta. Svart bälte i läsning!
Ska själv åka in nu på söndag och skaffa läskort till dottern som nu går i andra klass och kämpar på med flytet än. Men som däremot är riktigt bra. Men ännu en sporre man aldrig vara fel.

Stuck again

Eller jag kanske inte är fast till 100%, men jag känner att jg vill skriva en sida på en dag, men vet inte när jag ska hinna. Alla dagar måste något in. Hade tänkt skriva idag, men så kom jag på att jag inte skulle hinna.Hade tänkte skriav i veckan, men med nytt jobb så är inte hjärnan vad den borde vara. Somnar varje kväll när ungarna sover. Det enda jag hinner göra är att spinna på HUR jag ska gå vidare. Kanske är ett sätt att arbeta det med. Men känner att jag vill göra mer.

Tips någon på HUR man ska få tid att sätta sig ner???
Jag kan inte släppa disken, eller läxhjäp eller söka jobb.....det går tyvärr förre. Så tips motages gärna....

Skrivandet är en process

 
Det är väl såhär skrivprocessen ser ut? Ett ständigt omskrivande tills man är i mål....i bästa fall.