När jag hör din röst av Stephenie Meyer

 
Titel: När jag hör din röst
Orginaltitel: New Moon
Författare: Stephenie Meyer
Sidor: 451 sidor
Förlag: Ponto Pocket
 
Handling
Mina muskler frös till is. För det var inte Jessicas röst som tillrättavisade mig den här gången. Det var en ursinnig röst - len som sammet, trots att den var upprörd.  Det var hans röst - jag var noga med att inte tänka hans namn - och det förvånade mig att ljudet av den inte slog omkull mig och fick mig att krypa ihop på asfalten i plågad sorg. Men jag kände ingen smärta, ingen alls. I samma ögonblick som jag hörde hans röst klarnade allt.
 
Edward är allt för Bella - hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare är Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull men när deras kärlek hotar dem som de älskar mest inser de att deras problem bara har börjat........
 
Omdöme
Varje serie har den där mörka jobbiga boken, det här är Twillight seriens bok. Bella har hunnit fylla 18 år och hon tycker inte om det. Som bok 1, var även del 2 bra. Sträckläste den. Inget djupare. Är ändå en tonårs bok/ung vuxen. Men lättsamma böcker är sköna att läsa oftast. För att varva med en tyngre bok. Kärlek, lättsmält och övernaturligt. En perfekt kombo. :-)

Stigmannen av Jude Deveraux

 
Titel: Stigmannen
Orginal titel: The Raider
Författare: Jude Deveraux
Sidor: 328 sidor
Förlag: Gallery books
 
Handling
I Kolonitidens New England jagar britterna en orädd, maskerad patriot - Stigmannne - som med sina djärva tilltag ständigt gäckar dem. Iförd svarta kläder och ridande på en svart häst hjälper han invånarna i den lilla staden Warbrooke. Samtidigt sätter han käppar i hjulet för den engelska tullkontrollanten John Pitman och hans rödrockar. Den stolta skönheten Jessica Taggert darrar av åtrå under stigmannens nattliga famntag. Hon riskerar sitt liv för att hjälpa honom i hans räder utan att känna hans identitet. Däremot föraktar hon Alexander Montgomery, son till stadens främste medborgare, som inte bara är stadens drinkare och pajas utan tycks vara i maskopi med John Pitman. Hon vet inte att den skickligt förklädde Alexander egentligen lever två liv. Men först när han triumferar över de avskydda rödrockarna kan han avslöja sin kärlek till Jessica. 
 
Omdöme
Läs handlingen igen. Det säger allt! En mystisk man rider runt i stan och räddar dem. Bara det räcker. På det kärlek mellan denna mystiska man och den fattiga flickan Jessica. Ibland är det bra att fly undan från verkligheten. :-P Kan behövas om man jobbar hårt. På min fritid vill jag inte bara läsa thrillers om mord. Det läser jag nog om i nyheterna.

Fresterskan av Jude Deveraux

 
Titel: Fresterskan
Orginal titel: The temptress
Författare: Jude Deveraux
Sidor: 322 sidor
Förlag: Egmond Richter
 
Handling
Christina Montgomery Mathison är journalist - något mycket ovanligt för en kvinna i 1800-talets Amerika. Hon är alltid utsatt för faror i sitt sökande efter bra stoff till artiklar; och nu har hennes far tröttnat. Han lejer två män att föra henne hem igen. Den ena av männen, Ashton, är i hemlighet utsedd till Christinas make, och han gör allt för att få henne förälskad. Men det är den andre mannen, Tynan, som fascinerar Christina. Mörk, hemlighetsfull och den mest attraktiva man hon någonsin mött retar han Christinas nyfikenhet. Men Tynan döljer mänga hemlligheter och han är fast besluten att inte avslöja något om sig själv. 
 
Christinas nyfikenhet är väckt. Hon kan inte låta bli att lockas av honom och undrar vad han döljer . Varför vägrar han att berätta något om sig själv?Vem har gett honom de djupa såren på rygg och armar? Och varför förnekar han den elektriska spänning mellan sig själv och Christina? Färden genom delstaten Washingtons öde urskog blir lång, mödosam och lidelsefull. 
 
Omdöme
Jag köpte boken för MÅNGA år sen på svenska. Idag hittar jag bara den på engelska. Men författaren använde lättare engelska. Kunde jag läsa en av hennes äldre böcker på engelska som 17 åring, så kan de flesta. Boken har till stor del basic engelska när det kommer till språket. Något enstaka ord kan man fastna på, men då finns det uppslagsverk turligt nog. Den är välskriven som alla andra av Jude Deveraux böcker, historien väl uppbyggd. Jag fann Tynan lika fascinerande. Vem var han? Vad är det han döljer? 

Legend av Jude Deveraux

 
 
Titel: Legend
Författare: Jude Deveraux
Sidor: 404 sidor
Förlag: Gallery books
 
Handling
Hennes bröllop närmar sig snabbt, och hyllade kocken Kady Long visste att hon var den lyckligaste kvinnan vid liv.....tills hon hon halkade in i en satin bröllopsklänning hon hittade i en antikaffär och drabbades av yrsel. När hon vaknade upp var hon i den dammiga västra staden Legend, Colorado - där en hängning var på väg att börja. Snabbt räddar hon mannen Cole Jordan och finner en lång och stillig man.
 
Nu är det Kadys tur att värna "hans" hjälp att hitta en väg tillbaka hem. Men snart upptäcker hon en passion som hon vet bara lever i Legends - tills Cole avslöjar en hemlighet som förenar dem på ett sätt som Kady aldrig kunnat föreställa sig.

Omdöme

Ännu en tidsresande bok av Jude Deveraux. Den här gången till Colorado. Ja, jag gillar dessa tidsresande böcker. Tänk er 1700 talets usa. Ett land som håller på att byggas upp, små städer, gruvor. Där möts två människor. Utpekad av hennes arabiska prins som hon drömt om på nätterna, i hela sitt liv. Sådär sockersött som några böcker bara kan bli. 


Där dog dator 2

Förra veckan gav min stationära dator upp efter 15 år trogen tjänst.De sista 10 åren var den riktigt seg, men den fungerade att lyssna på musik med, kolla film på och det viktigaste att skriva på. RIP dumburken. Men hade en liten seg och sliten dumburk till. Den dav upp dagar efter. Det närmade sig nano och allt kraschade, kändes inte bra. Försökte någon säga åt mig att lägga ner, eller se om jag klarade av det iaf?! Man undrar ju. Timingen var ju minst sagt illa.Men tack vare pappa sitter jag här med hans dator och skriver. En 10 år gammal laptop som använts lite under åren. Men den funkar.

A knight in shining armour av Jude Deveraux

 
Titel: A knight in shining armour
Författare: Jude Deveraux
Sidor: 480 sidor
Förlag: Pocket books
 
Handling

Övergiven av ett grymt öde, ligger Dougless Montogomery gråtande på en kall gravsten i en engelsk kyrka.

 

Plötsligt , som svar på hennes böner uppenbarade sig den mest extraordinära mannen. Han var Nicholas Stafford, Earl av Thornwyck .... och enligt hans gravsten han hade dött 1564. Lång , bred över axlarna , klädd i glänsande silver och guld färgad rustning var han var magnifik. Dragen till hans sida med en bindning så plötsligt och övertygande att det överskuggade anledning visste Dougless att Nicholas var inget mindre än 

ett mirakel. En man som inte skulle försöka förändra henne, som fann

henne perfekt, fascinerande precis som hon var. 

Men hon kunde inte föreställa mig hur starka de kedjor som band dem till det förflutna var ...... eller den stora äventyr som låg framför dem.
 
Omdöme
Det här var bok två av Jude Deveraux som jag läste för många år sen, och jag älskar den lika mycket än idag. Den ligger helt klart tvåa idag över de 5 bästa böckerna jag någonsin läst. Så förutsägbar, romantisk, hjärtslittande. Jag har skrattat, suttit och flinat för mig själv för att den varit så romantisk, fått ont i hjärtat för att Dougless smärta totalt gått genom boken och gråtit av smärta och glädje. Den har allt en bok i den här genren kan ha! Att den inte har fått mer credit än den har fått, är för mig helt obegripligt. Helt klart en av judes bästa böcker! Och det är jag inte ensam om att tycka.Ett klart mästerverk! Dock på engelska, men inte ett alltför avancerat språk.