Fresterskan av Jude Deveraux

 
Titel: Fresterskan
Orginal titel: The temptress
Författare: Jude Deveraux
Sidor: 322 sidor
Förlag: Egmond Richter
 
Handling
Christina Montgomery Mathison är journalist - något mycket ovanligt för en kvinna i 1800-talets Amerika. Hon är alltid utsatt för faror i sitt sökande efter bra stoff till artiklar; och nu har hennes far tröttnat. Han lejer två män att föra henne hem igen. Den ena av männen, Ashton, är i hemlighet utsedd till Christinas make, och han gör allt för att få henne förälskad. Men det är den andre mannen, Tynan, som fascinerar Christina. Mörk, hemlighetsfull och den mest attraktiva man hon någonsin mött retar han Christinas nyfikenhet. Men Tynan döljer mänga hemlligheter och han är fast besluten att inte avslöja något om sig själv. 
 
Christinas nyfikenhet är väckt. Hon kan inte låta bli att lockas av honom och undrar vad han döljer . Varför vägrar han att berätta något om sig själv?Vem har gett honom de djupa såren på rygg och armar? Och varför förnekar han den elektriska spänning mellan sig själv och Christina? Färden genom delstaten Washingtons öde urskog blir lång, mödosam och lidelsefull. 
 
Omdöme
Jag köpte boken för MÅNGA år sen på svenska. Idag hittar jag bara den på engelska. Men författaren använde lättare engelska. Kunde jag läsa en av hennes äldre böcker på engelska som 17 åring, så kan de flesta. Boken har till stor del basic engelska när det kommer till språket. Något enstaka ord kan man fastna på, men då finns det uppslagsverk turligt nog. Den är välskriven som alla andra av Jude Deveraux böcker, historien väl uppbyggd. Jag fann Tynan lika fascinerande. Vem var han? Vad är det han döljer? 


Kommentera inlنgget hنr:

Namn:
Kom ihهg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback