Främlingen av Diana Gabaldon

 
Titel: Främlingen
Orginaltitel: Outlander
Författare: Diana Gabaldon
Sidor: 735
Förlag: Bra böcker

Handling
Andra världskriget är över och Claire Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade separation. Vid en utflykt till häxringen Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna.

Tidsresan har börjat. Året är nu 1743. Claire är en främling i en oförsonlig tid. De skotska klanerna kämpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten. Claire misstänks vara engelsk spion och tas till fånga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare och älskare. Mellan dem växer en passion som är starkare än tid och rum. Claire inser att Jamie är mannen hon väntat på i hela sitt liv. Med fruktan ser hon fram mot den stund då hon måste välja mellan honom och att återvända till sin egen tid ...
 
Omdöme
Jag fullkomligt älskade den här boken! Alltför många böcker av den här genren historisk skönlitteratur är korta, man läser ut boken på 2 dagar och tänker "jaha nu då?!". Man älskar historien, men man blir inte pang bom kär i den där perfekta mannen som legat med halva stan. Älskar att läsa de böckerna, men efteråt berör de en inte. Det är svårta att hitta en bok som målar upp landskapen som hon gör, beskiver känslor så levande och samtidigt lyckas få in kärlek som känns ända in i benmärgen, erotik och att man samtidigt faktiskt vill hoppa in i boken och slå lite sant i skallen på James och hans medeltidssyn på hur vissa saker ska vara. Och spänningen sen, man vet aldrig vad som ska ske. När man stoppar ner en bok och fortfarande njuter av den när man läst den sista sidan, då vet man att författaren verkligen nådde fram med sin historia.

Gillar man som mig att läsa om kärlek i en svunnen tid, så är denna bok ett MÅSTE!!!
Klart en av de bättre böckerna att läsa. Twilight släng dig allvärldens, kärleken mellan Jamie och Claire berör verkligen! 

Fem(+) av fem möjliga


Kommentera inlنgget hنr:

Namn:
Kom ihهg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback