Beautiful Creatures – Svåra val, magiska hemligheter av Kami Garcia & Margaret Stohl

 
Titel: Beautiful Creatures - Svåra val, magiska hemligheter.
Författare:Kami Garcia och Margaret Stohl
Antal sidor: 508 sidor
Förlag: Semic
 
Handling
Det här är fortsättningen på bok ett. Lenas tagning blev allt annat än vad hon förväntat sig, allt hon någonsin trott på visade sig vara fel och mitt i all kaos knivhöggs Ethan och Macon dog. Hela Gatlin har vänds upp och ner, i alla fall i Ethans och Lenas värld. Lena har nu inte längre de där gröna ögonen som Ethan alltid älskat. Istället tittar ett grönt öga och ett gyllenbrunt öga upp på honom. Det vill säga de få gånger hon vill träffa honom . Mitt i sin sorg har hon dragit sig undan. Men en sak har inte förändrats, sångerna om deras öde. Sixteen moons har blivit Seventeen moons, Ethans verkliga drömmar har återvänt och deras keltande  fortsätter.

Men det är också allt som återstår av det de hade. Lena drar sig allt längre bort från Ethan. Tillsammans med sin onda siren till kusin och en incubus, åker hon iväg för att leta efter stora barriären, ett paradis där mörker och ljus kan leva sida vid sida. Så det är ditt Ethan är på väg, för att rädda henne från det som ska komma. Allt han vet är att sjuttonde månen är på väg, det som ska avgöra Lenas öde. Han måste rädda henne från det som ska komma. Något står inte rätt till. Till sin hjälp har han sin barndomsvän Link och Gatlins nya tillskott Liv. Marian, hans mammas bästa vän och stadens bibliotikaries nya lärling Liv är inte heller vad hon utger sig för vara och tillsammans beger de sig in i det okända.

Omdöme
Jag älskade bok ett -  passionen, det annorlunda, det övernaturliga. Även om jag gillade den här boken väldigt mycket, så gick det inte att komma ifrån att den var mörkare. Sorg och skuld skulle lätt kunna beskriva boken. Ethan känner sig halv utan Lena som funnits där tidigare, Lena vill fly från allt och Ethan jagar desperat efter henne. Men boken var absolut inte dålig för det. Bara lite tyngre att ta sig genom.

Fyra av Fem möjliga

 


Kommentera inlنgget hنr:

Namn:
Kom ihهg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback