10 sätt att hålla igång skrivandet

Alla som skriver upplever någon gång att motivationen sviker. Man orkar inte, vil inte. Det är inte kul längre av olika anledningar. Författarcoachen Ann Ljungberg har samlat 10 tips för hur man håller den lågan uppe.

Ett av tipsen är att sätta upp en massa småmål. För stora mål blir bara jobbiga att leva upp till. Det är samma sak som när man springer, ha en massa småmål i början för att orka springa. Säger du att du ska springa hela tiden under 40 minuter under din första runda, så kommer du inte orka det och kommer fort tröttna på dina orealistiska mål. Spring till den där stenen,sen1 minuts gång. Spring till den där kurvan, sen gå. Chansen att du lägger ner istället för att förtsätta, är stor. Samma sak är det med skrivandet. Lägg upp realistiska mål, där du kanske ska skriva 1 stycke i veckan eller en sida.

Ett annat tips som är inbakat i det föregående tipset, är vad som får dig att fortsätta. Är det morot eller piska.
I det här fallet är moroten att belöna sig själv. Piskan är att låta andra sköta det åt dig. Tex har du svårt att få tummen ur röven, skriv på offentliga sidor att du ska skriva och gör det. För då följer andra dig, och uppmuntrar.

9 andra tips och förslag finns på hennes blogg. Ta er en tit vet ja!







Kommentera inlنgget hنr:

Namn:
Kom ihهg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback