Harry Potter och halvblodsprinsen



Handling

Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänder! "I ett kort tillkännagivande i fredags natt bekräftade Trolldomsminister Cornelius Fudge att Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn har återvänt till vårt land och är aktiv igen. 'Det är med yttersta beklagande jag måste bekräfta att den trollkarl som titulerar sig Lord- ja, ni vet ju vem jag menar, lever och verkar bland oss igen. '" Så börjar sista kapitlet i Harry Potter och Fenixorden.

I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda. Trollkarlsbefolkningen i England uppmanas vara på sin vakt och Dumbledore varnar för att Lord Voldemort är i färd med att värva anhängare för ett nytt försök att gripa makten.

Ska Harry än en gång tvingas duellera med Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn? Hela världen väntar med spänning på den sjätte boken om Harry Potter. Upplösningen närmar sig. Hur ska Harry klara kampen med Lord Voldemort, blir det som författaren redan aviserat, någon som dör - i så fall, vem?


Mina tankar

Ja, en arg harry Potter har blivit sig själv igen. Vilken är en lättnad. Man slipper en bångstyrig Harry, som går och irriterar sig på allt och alla. Detta höjde boken på en gång, och samma spänning går genom historien som alltid. Lika välskriven som de övriga böckerna, man vill inte lägga ifrån sig boken utan vill läsa om allt på en gång. Vilket man inte kunde med förra boken. Man var tvungen att lägga ifrån sig boken för att man vart trött på alla ilska och frustration. Vet inte vad jag mer ska säga, men har man kommit så här långt så är det ett måste att läsa denna och även den sistnämda.  Inte bara för att man måste, utan för att den faktiskt är riktigt bra.







Kommentera inlنgget hنr:

Namn:
Kom ihهg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback